Contactează-ne

Sport

Alex Cascatău va rata a doua etapă din GT & Prototype Challenge, de la Spa-Francorchamps

Publicat acum

,

Pilotul român Alex Cascatău, campion al GT & Prototype Challenge, nu va lua startul în întrecerile etapei a doua a campionatului olandez ce vor avea loc la finele acestei săptămâni pe circuitul ce găzduiește și Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei.

Concurenții din GT & Prototype Challenge, campionatul cu cele mai rapide mașini din Olanda, își dau întâlnire în doar câteva zile in Ardeni, pe Circuit de Spa-Francorchamps, pentru a concura în a doua rundă a stagiunii 2021 ce a început la sfârșit de mai la Hockenheim, în Germania. Cursele din Belgia nu-l vor avea, însă, pe grilă pe constănțeanul Alex Cascatău.

Componentul echipei Baticonsult Racing va lipsi ca urmare a accidentului serios suferit de coechipierul său luxemburghez, experimentatul Alain Berg. Acesta a lovit zidul de protecție în timpul primei întrecerii a weekend-ului de la Hockenheim ca urmare a unei probleme de natură tehnică. În urma incidentului, echipa a lucrat peste noapte pentru a repara Norma M20 FC pe care Alex și Alain o închiriaseră pentru a concura la clasa CN.

În ciuda efortului depus de mecanici, mașina nu a luat startul în a doua cursă a weekend-ului, iar acum echipa va rata și prima vizită la Spa programată în acest an. Decizia a venit și ca urmare a problemelor apărute în testele din pre-sezon, atunci când motorul a cedat pe mașina deținută de Baticonsult Racing.

Programul foarte compact face ca găsirea și aducerea pieselor necesare pentru competiție să fie foarte dificilă. În plus, incidentele de la Hockenheim au împins bugetul formațiunii la maximum, pauza aceasta fiind o oportunitate de regrupare înainte de cursele din iulie și august.

Dacă lucrurile merg conform planului, Baticonsult Racing vizează revenirea pe circuit în cadrul etapei a treia a GT & Prototype Challenge ce va avea loc la Zolder, în 16-18 iulie. Zolder, o fostă gază a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, este un circuit pe care Cascatău a rulat în mai multe rânduri, obținând atât podiumuri cât și pole position-uri în ultimii ani, în Belcar.

Alex Cascatău: „Cred că este cel mai dificil început de sezon din cariera mea de până acum. Dacă problemele suferite cu motorul în sesiunea de teste dinaintea primei etape n-ar fi fost suficiente, accidentul suferit de Alain la Hockenheim ne-a dat planurile peste cap cu totul. Nu doar că nu am putut acumula kilometri atât de necesari pe circuit, dar și din punct de vedere financiar situația actuală este deosebit de delicată. Ne concentrăm acum toate eforturile pe revenirea la Zolder, la a treia etapă. Suntem ferm convinși că singura șansă de a ne lupta pentru titlu este cu mașina noastră, și excludem opținea de a concura cu alte mașini. Avem nevoie și de puțin noroc pentru cele cinci etape rămase, dar vom lupta pe cât posibil pentru a ne apăra titlul. Până atunci urmează o intensificare a programului meu de pregătire, atât fizic cât și mental, dar și prin sesiuni în simulator.”

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending