Contactează-ne

Showbiz

Portugalia, cea mai vaccinată țară din lume! Explicația campaniei de imunizare de succes

Publicat acum

,

Portugalia a trecut de pragul de 8,5 milioane persoane complet vaccinate împotriva Covid-19 (mai exact Portugalia a vaccinat până astăzi la ora 15:00 un număr de 208.790.216 persoane), ceea ce înseamnă că a atins ținta de 85% din populația complet vaccinată.

Portugalia a avut un start cu stângul în campania de vaccinare. Primele doze de vaccinare au ajuns cu întârziere în centrele de imunizare lusitane, dar apoi, încetul cu încetul, lucrurile s-au pus în mișcare.

Grupul operativ de vaccinare, condus de un ofițer de marină, viceamiralul Henrique de Gouveia e Melo, a explicat succesul campaniei, chiar prin vocea acestuia:

We keep politics out of it!” – Am ținut politica departe (n.r. de procesul de vaccinare).

Tot el dă un sfat țărilor cu care au o rată redusă a populației vaccinată, printre ele și România care este una dintre codașele Europei în ceea ce privește vaccinarea:

“They need to find people who are not politicians.”
Trebuie să găsească oameni (n.r. care să conducă campania de vaccinare) care nu sunt politicieni.

Viceamiralul Melo a preluat conducerea echipei care a coordonat campania de vaccinare în februarie anul acesta. Predecesorul lui a renunțat la post după ce s-a aflat că unii portughezi au sărit rândul la imunizare. Portugalia era atunci în lockdown național, era pe locul 1 în lume la incidență, iar sistemul de sănătate era la un pas de colaps.

Sloganul campaniei de vaccinare din Portugalia a fost unul extrem de simplu: „Virusul se combate prin vaccin”.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending