Contactează-ne

Sport

România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului

Publicat acum

,

Un studiu dat publicității la începutul acestui an relevă că România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului, în general, cu cea mai slabă accesibilitate în rândul tinerilor cu oportunităţi reduse.

Studiul aparține INACO- Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România.

Faptul că NU practicăm sport aproape deloc, conform INS doar unul din zece români face sport săptămânal, are efecte directe asupra stării de sănătate a populaţiei, asupra slabei dezvoltări a infrastructurii şi economiei sportive.

Potrivit sursei citate, din sumele alocate pentru acest an tineretului şi sportului doar 3,2 milioane lei se duc către investiţii, prin cheltuielile de capital.

“Cât investeşte România anul acesta în tineret şi sport? 543 milioane de lei în anul 2021, cam 110 milioane euro, din bugetul de stat alocat Ministerului Tineretului şi Sportului sau cât o şpagă bună dintr-un dosar mare al DNA. Mai puţin decât prejudiciile de 739 milioane lei produse în dosarele DNA finalizate cu decizii definitive în instanţă în anul 2020, conform bilanţului lor anual de activitate.Cine susţine sportul în România? Părinţii care îşi permit. Companiile şi organizaţiile neguvernamentale care se implică în donaţii şi sponsorizări. Antrenorii, ultimii mohicani ai generaţiilor de aur, care îşi dau sufletul, timpul, haienele de pe ei pentru copiii talentaţi. Cei cu respect pentru muncă şi performanţă.”, se menţionează în comunicat.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending