Contactează-ne

POD N'GO

Ep. 2 – „Crucea Alb-Galbenă” și serviciile medicale și sociale la domiciliu.

Publicat acum

,

Sursa foto: goarnasursa
POD N'GO
Ep. 2 – „Crucea Alb-Galbenă” și serviciile medicale și sociale la domiciliu.
/

Un deziderat al sistemelor de sănătate, cu precădere occidentale, este acela de a menține un nivel crescut al calității vieții pacientului.

Creșterea numărului de pacienți adulți cu boli cronice, incurabile, îmbătrânirea populației în condițiile unor resurse limitate a dus la dezvoltarea unui sistem de îngrijiri medicale și socio-medicale la domiciliu.

De altfel, în Uniunea Europeană, îngrijirea medicală la domiciliu a constituit principala ofertă de locuri de muncă pentru personalul medical care a părăsit Romania.

Și în România astfel de îngrijiri au cunoscut o dezvoltare ascendentă în ultimii 15 ani.

Deși acest tip de îngrijiri s-a dezvoltat inițial în cadrul ONG – urilor, modificările importante din legislația sanitară au creat cadrul legal de oferire a acestui tip de servicii și de către entități private.

Andreea Hahui, directorul general al Fundației Crucea Alb-Galbenă, filiala Constanța, este încrezătoare că de aceste servicii vor putea sau au putea beneficia și mai multi asigurați dacă toți actorii implicați, medicii de familie, aparținătorii și autoritățile locale ar înțelege beneficiul pe termen lung și ar susține mai activ și dezinteresat astfel de servicii.

Andreea ne vorbește despre hopurile acestui ONG, de altfel singurul din județ care momentan are contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și care oferă astfel de servicii la domiciliu.

Fii goarnă și distribuie conținutul de calitate!

Urmăriți-ne aici sau pe pagina de Facebook Goarna Surdă, canalul de YouTube Goarna Surdă, Spotify, Google podcast și Apple Podcast.

Trending