Contactează-ne

POD N'GO

Ep. 5 – „Banca pentru Alimente, Constanța”. Podcast POD N’GO.

Publicat acum

,

Sursa foto: goarnasurda
POD N'GO
Ep. 5 – „Banca pentru Alimente, Constanța”. Podcast POD N'GO.
/

Asociația „Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor” a fost înființată în luna iulie 2016, din dorința membrilor fondatori de a pune în slujba societății un instrument prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate, precum și cele care nu mai sunt necesare deținătorilor, dar care sunt bune pentru utilizare, să fie colectate, depozitate corespunzător și apoi redistribuite gratuit organizațiilor care oferă servicii persoanelor defavorizate.

Oferirea gratuită a alimentelor permite organizațiilor care au în grijă persoane aflate în diferite situații de risc să-și ducă la îndeplinire propria misiune, punând astfel în act principiile subsidiarității și parteneriatului.

Distribuția se face către organizațiile eligibile cu care exista un contract de colaborare. Conform normelor de funcționare si a contractelor cu donatorii, distribuția nu poate fi făcută către persoane fizice.

A oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară, a cărei satisfacere nu poate întârzia. Ajutorul alimentar este cu siguranță primul pas în considerarea complexității nevoilor umane.

Inițiativă deja dezvoltată și implementată în alte state membre, Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor se inspiră și împărtășește valorile și principiile Federației Europene a Băncilor Alimentare (FEBA).

În Constanța, Banca pentru Alimente este prezentă din 2020.

Urmăriți un episod integral al podcastului PODNGO oferit de Goarna Surdă, avându-l ca invitat pe Marcel Hiriczko, președintele Băncii Regionale pentru Alimente Constanța.

Podcastul poate fi urmărit și pe Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts în format mp3 cu redare în fundal. Și pe YouTube și Facebook în format mp4.

Fii goarnă și distribuie poveștile de calitate!

Trending