Contactează-ne

Politică

Moțiunea a ajuns la Guvern! Vezi ce urmează

Publicat acum

,

Foto: digi24.ro

Moțiunea de cezură a fost trimisă de la Camera Deputaților și a ajuns la Guvern. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că se va întâmpla acest lucru, chiar dacă cea de-a patra ședință a Birourilor permanente reunite, convocată pentru stabilirea calendarului moțiunii, a fost suspendată din lipsă de cvorum. Orban a invocat o decizie a Curții Constituționale: ,,Împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”

„Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi de asemenea deciziile Curții Constituționale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi a principiului constituţional al statului de drept. Astăzi, voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban, potrivit digifm.ro.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că va discuta cu președintele Senatului, Anca Dragu, pentru a convoca o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite, prin care să fie stabilit calendarul moțiunii de cenzură.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending