Contactează-ne

Actual

Încep demisiile în Guvernul Cîțu! Vezi anunțul lui Dan Barna

Publicat acum

,

Foto: Facebook/Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna anunţă că miniştrii acestei formaţiuni se retrag din guvern şi iar mâine dimineață îți vor depune demisiile. Precizările au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, alături de toţi miniştrii şi parlamentarii USR PLUS.

,,Florin Cîţu a dinamitat conştient şi perfect responsabil această coaliţie, cu bună ştiinţă şi cinism. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu toţi colegii din USR PLUS, este o decizie susţinută de Biroul Naţional şi în acest context ne prezentăm demisiile. Mâine dimineaţă, la prima oră, premierul va avea demisiile noastre pe birou, astfel încât să deblocăm această criză”, a declarat Dan Barna la Palatul Parlamentului, alături de toţi miniştrii şi parlamentarii USR PLUS, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că USR-iștii au fost deranjaţi de faptul că în cadrul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere a fost pusă la îndoială validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură.

,,Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani. Mă îndoiesc că s-a întâmplat în vreo ţară pretins democratică din lume ca oamenilor care au semnat o moţiune de cenzură să li se spună, fiind priviţi în ochi: ‘Nu este semnătura dumneavoastră. Avem îndoieli serioase că semnătura pe care o aveţi vă reprezintă. Este un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democraţiei. Ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că oricâte hachiţe şi oricâte invenţii sunt necesare pentru a fi îngropată moţiunea de cenzură depusă, trebuie să folosim şi planul B, pentru că moţiunea era planul A”, a mai declarat Dan Barna.

Trending