Contactează-ne

Sport

Vlad Ardeleanu, omul care vrea să revoluționeze șahul în România

Publicat acum

,

Duminică 15 august 2021 va avea loc, la Aula Magna “Carmen Sylva” a Universității Tehnice Gheorge Asachi,situată în Copou, Bulevardul Carol I, nr.11 din Iași, Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Şah.

Unul dintre candidații la postul de președinte al Federației Române de Șah este Vlad Ardeleanu, fondatorul lanțului de clinici Medima Health și asociat în mai multe afaceri de succes precum Artima, A&D Pharma, Carrefour și Superbet.

„Iubesc șahul de când eram mic, mi-a marcat și modelat personalitatea și cariera, știu cât de important este în formarea unui adult de succes. Alături de echipa mea, am elaborat un program prin care şahul va căpăta locul pe care îl merită în societatea românească.” spune acesta.

Vlad Ardeleanu este persoana care a adus, în 2019, circuitul de șah Grand Chess Tour în România, fondat de Garry Kasparov, cel mai mare eveniment șahistic organizat vreodată la noi în țară.

“Emulația și valul de admirație stârnite de Grand Chess Tour, circuitul de șah fondat de Marele Garry Kasparov, desfășurat de două ori deja în România, m-au împins către această decizie de a candida la conducerea Federației Române de Șah. Am în vedere, printre altele,  un program de dezvoltarea a juniorilor pe zone geografice, susținerea performanței de top la copii și juniori, sprijinirea competițiilor naționale cheie sau o strategie pentru îmbunătățirea relațiilor FRȘah cu instituțiile publice.” a încheiat Vlad Ardeleanu.

În acest moment Federația Română de Șah este condusă de Sorin-Avram Iacoban. Acesta a fost ales în septembrie 2013.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending