Contactează-ne

Actual

Serbarea Țăranilor Dobrogeni, în weekend la Năvodari

Publicat acum

,

A doua ediție a Serbării Țăranilor Dobrogeni aduce la Năvodari, între 24 și 26 septembrie, jocuri, mâncare și muzică… toate tradiționale.

Evenimentul este organizat de Asociația Țăranii Dobrogeni, Primăria Năvodari și Asociația Română a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale, iar tema aleasă pentru acest an este Copilăria și Jocurile Copilăriei la țară.

“Pe lângă jocurile de copii și adulți, va fi organizat un târg de toamnă cu producători români. Aici se vor vinde legume și fructe direct de la producători. Muzica și dansul vor fi prezente prin diferiți artiști locali și ansambluri de copii. Nu e toamnă fără must, așa că se va face must din strugurii din Dobrogea. Vom organizam ateliere de creație unde cei mici vor învață să sculpteze sau să picteze. Vor fi și alte surprize. Se va găti tradițional, se va mânaca boierește, după rețete românești.” a declarat Claudiu Moroșanu, președintele Asociației Țăranii Dobrogeni.

“Cei mici vor trebui să lase telefoanele mobile pentru un weekend și să interacționeze împreuna în aer liber, distracția fiind pe primul loc. Jocul de oină, trasul sforii, elasticul, coarda, 9 pietre, jocul de coci, bătaie cu perne, labirint paie, alergat în saci de rafie, sunt doar câteva din activitățile pe care le pregătim.” a completat Nicolae Dobre, președintele Asociației Române a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale.

Evenimentul va avea loc stadionul Flacăra din Năvodari și va debuta vineri, 24 septembrie, de la ora 10.00.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending