Contactează-ne

Actual

Alte două țări din Europa au început vaccinarea cu a treia doză

Publicat acum

,

Republica Cehă a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite doar vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

 Și Italia a început luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Ungaria a fost prima ţară din UE care a început deja să administreze a treia doză şi le oferă oricui doreşte, atât timp cât vaccinarea are loc la cel puţin patru luni după ultima doză.

Austria, Belgia, Germania, Marea Britanie, Franța, Danemarca, Grecia, Olanda sau Suedia se pregătesc și ele pentru a administra doza a treia în ciuda faptului că în Uniunea Europeană, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu s-a exprimat încă cu privire la necesitatea unei a treia doze sau la ce vârstă ar trebui recomandată deoarece, în opinia sa, nu există încă suficiente date. Prin urmare, ţările Uniunii Europene care iau decizia, se expun riscurilor legale.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending