Contactează-ne

Sănătate

Raport ONU: Aproape jumătate din populaţia lumii nu are o alimentație corespunzătoare

Publicat acum

,

Raportul anual al ONU, intitulat Global nutrition report (GNR), ale cărui date provin de la organizaţii ca ONU, FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi Fondul ONU pentru copii UNICEF arată date îngrijorătoare.

În prezent, 48% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin.

https://globalnutritionreport.org/reports/2021-global-nutrition-report/

Raportul estimează că aproape 150 de milioane de copii sub cinci ani suferă de întârzieri de creştere, peste 45 de milioane sunt emaciaţi şi alţi aproape 40 de milioane sunt supraponderali. 

În acelaşi timp, peste 40% dintre bărbaţii şi femeile lumii, adică circa 2,2 miliarde de oameni, sunt supraponderali sau obezi, conform datelor din raport.

„Rezultatele pe plan mondial arată că alimentaţia noastră nu s-a îmbunătăţit pe parcursul ultimilor zece ani şi constituie la momentul de față o ameninţare majoră pentru sănătatea oamenilor şi pentru planetă.”, a declarat preşedinta grupului de experţi independenţi ai GNR, Renata Micha.

Raportul mai consemnează și impactul pandemie de Covid-19, care pe lângă faptul că a perturbat sistemele alimentare şi de sănătate, a împins circa 155 de milioane de persoane suplimentare în sărăcie extremă.

Sursă foto: e-mancare.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending