Contactează-ne

Sănătate

Adevăratul pericol din spatele vaccinurilor anti-Covid

Publicat acum

,

Întreaga omenire se confruntă cu pandemia de Covid19 deja de prea mult timp. Existența vaccinurilor anti-Covid este singura șansă ca omenirea să se întoarcă la normalitatea pierdută. Și totuși …

Ravi Gupta, un renumit profesor de microbiologie clinică la Universitatea Cambridge, avertizează că vaccinurile ar putea contribui la apariția unui super-virus Covid19.

Sigur, acest lucru este puțin probabil, dar în teorie cel puțin se poate întâmpla.

Pentru ca super-virusul să apară este nevoie ca o multitudine de factori să conlucreze exact în momentul oportun, șansele sunt minime, dar ele există.

„Cu cât există mai multe infectări zilnice cu atât sunt mai mari șansele ca cineva, un pacient X, să se infecteze și să nu fie capabil să scape de această infecție, din cauza problemelor de imunitate. Prin urmare ajunge să trăiască cu infecția timp de mai multe zile, are niște anticorpi, pentru că există un efect parțial al vaccinului, iar virusul ajunge să învețe cum să ocolească acești anticorpi, apoi se transmite mai departe.”

Vaccinurile antrenează sistemul imunitar pentru a ataca mai multe părți diferite ale virusului, astfel încât, chiar dacă o parte a virusului ar suferit o mutație, vaccinurile ar trebui să funcționeze în continuare, doar că la un nivel mai scăzut.

În acest moment varianta Delta este dominant la nivel mondial, dar expertul avertizează: “este inevitabil faptul că va exista o altă variantă semnificativă în următorii doi ani și că aceasta va intra în competiție cu Delta și ar putea să o depășească”.

Sursă foto: md.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending