Contactează-ne

Actual

Obligarea asociațiilor de proprietari să facă treaba Primăriei este „abuzivă și ilegală”

Publicat acum

,

Constanța este sufocată de bălării. Primăria Constanța încearcă să arunce în responsabilitatea îngrijirii spațiilor verzi în cârca Asociațiilor de Proprietari.

HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța se numește actul care este atât ilegal cât și imoral.

Consilierii USR s-au autosesizat și printr-o solicitare scrisă cer convocarea unei ședințe extraordinare pentru modificarea Regulamentului, aceștia considerând că obligațiile impuse asociațiilor de proprietari sunt nelegale.

„În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică. Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță. Întreținerea spațiilor verzi și amenajarea de spații pentru containere speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor sunt atribute ale Primăriei. Aceste atribute nu pot fi înstrăinate prin acte abuzive și ilegale. ”, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța și unul dintre semnatarii solicitării.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending