Contactează-ne

Sport

Iranul, acuzat că ar fi folosit un bărbat în poarta naționalei de fotbal feminin

Publicat acum

,

Federaţia de fotbal din Iordania a acuzat naționala feminină a Iranului că ar fi folosit un bărbat în poartă în timpul meciului decisiv din preliminariile Cupei Asiei. Forul a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul jucătoarei, informează lequipe.fr.


Iranul s-a calificat pentru prima dată în istorie la Cupa Asiei după ce a învins Iordania, scor 4-2 la loviturile de departajare, pe 25 septembrie.

Portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, a apărat două penaltiuri și a fost votată MVP-ul meciului.

Prinţul Ali Ben al-Hussein, preşedintele Federaţiei Iordaniene, a postat duminică pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie „care solicită verificarea sexului” lui Koudaei.

Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la „eligibilitatea jucătoarei”, Iranul are un „record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj”.

Antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii „pretexte” pentru a „nu accepta înfrângerea” şi este gata să „furnizeze orice document dorit de AFC”.

Rezumatul meciului îl puteți urmări aici

https://www.youtube.com/watch?v=-3SUmdYHztw


Cupa Asiei este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie – 6 februarie 2022.

Sursă foto: Twitter

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending