Contactează-ne

Educație

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti interpretează legea după bunul plac

Publicat acum

,

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat luni că, în situaţia confirmării unui caz pozitiv de infectare cu COVID-19 într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun, în conformitate cu prevederile ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Precizări privind punerea în aplicare a Ordinului Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările şi completările ulterioare. În urma anchetei epidemiologice, în situaţia confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun în conformitate cu prevederile ordinului comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările şi completările ulterioare şi Metodologiei INSP. „, se arată într-un comunicat al IŞMB.

Doar că în noul Ordin comun scrie negru pe alb că, în situația confirmării unui caz pozitiv de infectare cu Covid-19, unitatea de învățământ are responsabilitatea întocmirii listei preșcolarilor / elevilor cu care cazul / cazurile au interacțional în mod frecvent.

https://www.edu.ro/sites/default/files/Ordin%20Comun%20MS_ME_82_3030_14.01.2022.pdf

În comunicatul de presă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti mai face o greșeală: trimite toți contacţii direcţi în carantină timp de 10 zile!

„Contacţii direcţi vor intra în carantină timp de 10 zile.”, se specifică în finalul comunicatului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat regulile pentru carantină în România. Astfel, persoanele vaccinate care sunt contact direct al unui caz COVID-19 confirmat vor trebui să intre în carantină doar 5 zile!

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending