Contactează-ne

Educație

Ce prevede noul ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației

Publicat acum

,

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au susținut astăzi, o conferinţă de presă comună la sediul Ministerului Educației.

Tema conferinței a fost prezentarea noului ordin comun am celor două ministere privind siguranţa sanitară în mediul şcolar.

Noile criteriile de la care școlile trec în sistem online sunt:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%.

Cea de-a doua schimbare importantă este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Se păstrează regulă a intrării în online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase iau activitatea fizică suspendată .

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Regulile se aplică unitară la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunii București Ilfov care din cauza specificității vor fi tratate împreună. Analiza se va face în ansamblu București Ilfov.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending