Contactează-ne

Sport

Adrenalină la cote maxime pe plaja din Costinești! Campionatul Național de Lupte, o competiție cu peste 400 de sportivi

Publicat acum

,

Foto: Facebook/Federația Română de Lupte

În aceste zile se desfășoară la Costinești Campionatul Naţional de Lupte pe plajă, o competiție rezervată seniorilor, cadeților și juniorilor. Întrecerea s-a bucurat de o bună reprezentare la nivel național, fiind prezenți peste 400 de sportivi. Mai multe amănunte despre ce se întâmplă acolo ne-a oferit în exclusivitate Vasile Vicol, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța.

,,Este o competiție frumoasă. Mulți participanți au venit pe litoral să se bucure de soare, de mare și de plajă, deci putem spune că am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul. Acest Campionat Național este o competiție de verificare în vederea a două turnee importante care vor fi în perioada imediat următoare. Este vorba despre Campionatul European care va fi în Grecia din 12 septembrie și Campionatul Mondial care se va organiza la Constanța , începând din 23 septembrie. Să vedem pe cine vom conta. Despre Campionatul Mondial care va fi la Constanța, pot spune că este ceva inedit. Din ce știu, a mai fost organizat așa ceva în urmă cu 10 ani, dar nu la nivel de seniori cum va fi acum.

Vorbind în calitate de vicepreședinte al Asociației Județene, vă pot spune că noi, la Constanța, avem 4 campioni, la locul 1 la cadeți băieți și la fete. La băieți, sportivii respectivi sunt Sandu Daniel (CSȘ Mangalia) și Denis Chirica (Poseidon Limanu 2 Mai). Iar la fete o avem pe Alexandra Voiculescu, cea care anul acesta e vicecampioana mondială și europeană la cadeți și pe Delia Voiculescu. Eu sunt antrenor la CS Victoria Cumpăna și am avut o vicecampioană la cadeți, pe Bianca Iancău.

În concluzie, este o competiție reușită cu o organizare foarte bună, sportivii participanți fiind entuziaști. Vă mai pot spune că la acest gen de concurs, pe plajă, regulile sunt diferite față de un concurs de lupte pe saltea. Am avut aici la Costinești peste 400 de sportivi din toată țara”, a declarat, pentru impactlocal.ro, Vasile Vicol.

Campionatul Național de Lupte pe plajă a început la Costinești luni iar până acum s-au disputat finalele la seniori și la cadeți.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending