Contactează-ne

Sănătate

Varianta Omicron dezbină lumea științifică în două

Publicat acum

,

Lumea este lovită de un nou val de infectări cu SARS CoV-2, acum varianta Omicron a coronavirusului este cea care face ravagii.

Această nouă variantă a divizat însă lumea științifică în două.

Propagarea rapidă a variantei Omicron va duce la „un număr mare de spitalizări” ale bolnavilor de COVID-19, chiar dacă această variantă se dovedeşte mai puţin periculoasă decât Delta, a avertizat marţi biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„O creştere rapidă a Omicron, chiar dacă este combinată cu o boală uşoară, va duce în continuare la un număr mare de spitalizări, în special în rândul grupurilor nevaccinate, şi va provoca perturbări pe scară largă a sistemelor de sănătate şi a altor servicii critice.”, a spus Catherine Smallwood, managerul pe Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În schimb, John Bell, un renumit profesor de medicină de la Oxford, a declarat la BBC Radio 4, citat de Bloomberg, că : „Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an – unitățile de Terapie Intensivă pline, mulți oameni care mor din cauza bolii – sunt acum istorie din punctul meu de vedere și cred că ar trebui să fim liniștiți că este posibil ca acest lucru să continue.”

Danemarca are în prezent cea mai mare rată de infecţie per persoană din lume.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending