Contactează-ne

Opinie

Limba de lemn nu evită tragediile

Publicat acum

,

Incendiul izbucnit în această dimineață la Spitalul de Boli Infecţioase, secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti, este ultimul dintr-o serie neagră ce a lovit sistemul de sănătate din România de la debutul pandemiei de Covid-19.

12 incendii au izbucnit în spitalele din România, în mai puțin de un an. În șapte dintre ele nu s-au înregistrat victime, în alte patru au existat decese, și nu puține.

Primul a avut loc în noiembrie 2020. De atunci și până astăzi nimic nu s-a schimbat în sitemul românesc de sănătate.

Și declarațiile au rămas aceleași, fie că vorbim de Ludovic Orban, prim-ministru în timpul tragediei de la Piatra Neamț, sau de Florin Cîțu.

Limba de lemn pare a fi limbă oficială în politica românească.

Ludovic Orban – după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț (14 noiembrie 2020): Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru a preveni o situație similar. Am demarat controale și alocăm minimum 50 de milioane de euro pentru upgradarea spitalelor.

Florin Cîțu – după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș (29 ianuarie 2021): Este momentul pentru toată lumea sa înțelegem ca nu puteam merge așa mai departe. Nu putem aloca 95% din resurse în salarii și sporuri. Este nevoie de mai multe investiții.S-a întâmplat anul trecut și se pare ca nu am învățat nimic. S-a întâmplat și azi. Așa nu mai merge. Le spun angajaților din sistemele de control ale Ministerului Sănătății, direcțiilor de Sănătate: Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați acasă.

Florin Cîțu – după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (octombrie 2021): În acest moment este important ca Ministerul Sănătății să se uite să vadă care sunt soluțiile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Florin Cîțu – după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești (noiembrie 2021). Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!

Sursă foto: Digi24.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending