Contactează-ne

Actual

Lărgirea interceptării comunicațiilor – introdusă pe șest de Guvern

Publicat acum

,

Asociația pentru Tehnologie și Internet acuză Guvernul că a trimis în Parlament un proiect de lege prin care lărgește în mod nejustificat interceptările electronice.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/cd_428_21.pdf

Articolul care ridică mari semne de întrebare este cel legat de securitatea națională. Acesta obligă furnizorii de servicii de găzduire web și companiile care operează servicii de mesagerie „să sprijine organele de aplicare a legii şi organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale”.

Un nou articol (apărut din senin într-o lege care trebuia să reglementeze cu totul altceva) lărgește în mod nejustificat domeniul și spectrul interceptării comunicațiilor electronice, inclusiv a accesului la datele de trafic, date de conținut și la „conținutul comunicațiilor criptate tranzitate”.

Articolul a fost adăugat într-un proiect de lege adoptat de Guvernul Câțu cu doar 3 zile înainte de a fi demis de Parlament, iar proiectul a trecut de Camera Deputaților fără niciun amendament contrar, spune Asociația pentru Tehnologie și Internet.

https://www.apti.ro/largirea-interceptarii-comunicatiilor-electronice-impusa-pe-sest

Proiectul a fost deja adoptat, fără modificări, de către Camera Deputaților în data de 7 decembrie, cu 256 de voturi pentru, 34 de voturi împotrivă și 7 abțineri. Proiectul se află acum la Senat, care este cameră decizională.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending