Contactează-ne

Actual

Încalcă Certificatul Covid Drepturile Omului? Răspunsul dat de Institutul Român pentru Drepturile Omului

Publicat acum

,

În acest moment certificatul Covid este obligatoriu în peste 500 de localități din România.

Lista completă o regăsiți aici

Certificatul Verde a împărțit România în două. Foarte mulți români spun că obligativitatea certificatul Verde încalcă Drepturile Omului, la fel de mulți spun că nu.

Am cerut un punct de vedere de la Institutul Român pentru Drepturile Omului.

“Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) organism independent, cu personalitate juridică, înfiinţat prin lege – Legea nr. 9/1991-, reprezintă prima instituţie naţională pentru drepturile omului creată în România după 1989.

Conform legii de înfiinţare a Institutului Român pentru Drepturile Omului, mandatul institutului este: de a asigura o mai bună cunoaştere de către organismele publice, asociaţiile neguvernamentale şi cetăţenii Români a problematicii drepturilor omului, a modului în care drepturile omului sunt garantate în alte ţări, îndeosebi în ţările participante la Conferinţa pentru securitate şi cooperare în Europa precum şi de a informa opinia publică de peste hotare, organismele internaţionale, în legătură cu modalităţile practice prin care drepturile omului sunt asigurate şi respectate în România.   

Institutul Român pentru Drepturile Omului are un rol important și o contribuţie evidentă la promovarea și protecția drepturilor și libertăților fundamentale prin activitatea de formare, informare, cercetare şi consultanţă pe care a desfăşurat-o de-a lungul timpului.” scrie pe site-ul Institutului www.irdo.ro

Răspunsul Institutului Român pentru Drepturile Omului nu a fost practic un răspuns: “Orice solicitare de informare se face în scris în baza Legii 544/ 2001 privind liberul acces
la informaţiile de interes public. Răspunsul va fi oferit în termenul legal.” ne-au transmis reprezentanții IRDO.

Am trimis solicitarea și așteptăm cu interes răspunsul.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cyp

    31 octombrie 2021 at 7:42

    După al doilea război mondial s-au instituit aceste reguli numite drepturile omului. Primul și cel mai important a fost că nici o procedura medicala nu se poate impune în nici un fel nici prin constrângere oamenilor. De asemenea zice că pentru orice procedura medicala cel care o face trebuie sa fie informat asupra riscurilor. Ambele sunt încălcate de acest certificat al morții, verde gălbui fiind culoarea morții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending