Contactează-ne

Economie

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară! 4,5 miliarde de lei, la Ministerul Sănătății

Publicat acum

,

Guvernul a aprobat astăzi rectificarea bugetară, care prevede, printre altele, alocări de 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţii. Premierul Florin Cîțu a anunțat că mai mulți bani vor ajunge la ministerele Dezvoltării și cel al Transporturilor.

,,În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică,  PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. (…) Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB.

Se schimbă estimarea de creștere reală pe care am avut-o la începutul anului. Acum mergem pe o estimare de 7%, față de o estimare inițială de 4,3%”, a declarat Florin Cîțu, la ședința de Guvern unde miniștrii USR PLUS nu au fost prezenți, pentru că au demisionat în această dimineață.

În afara de Sănătate și de Investiții,  un plus de 2,3 miliarde de lei la va ajunge la Ministerul Dezvoltării după rectificarea bugetară.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending