Contactează-ne

Sport

FK Csikszereda poate primi până la 700.000 de euro, bani europeni

Publicat acum

,

Clubul de Liga 2 Csikszereda Miercurea Ciuc și echipa de hochei HSC Csikszereda au toate șansele să primească sume importante, sub forma fondurilor europene. Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă românească de 1,4 milioane de euro (6,9 milioane lei). Banii au rolul de a sprijini activităţile cluburilor sportive din municipiul Miercurea-Ciuc, în contextul epidemiei de SARS-CoV-2.

Potrivit Comisiei Europene, ajutorul financiar va lua forma unor granturi directe în valoare de maximum 700.000 de euro (3,46 milioane lei) pentru fiecare beneficiar.

Schema va fi deschisă tuturor IMM-urilor care activează în sectorul sportului în municipiul Miercurea-Ciuc. Pot beneficia maximum zece companii. Se încadrează însă doar costurile care au legătură cu: contractele de activitate sportivă şi cheltuielile de călătorie pentru activitatea sportivă; achiziţionarea de echipamente sportive şi alte cheltuieli operaţionale care sunt legate direct de contractele de activitate sportivă, inclusiv achiziţionare de materiale şi consumabile.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ocupanta locului 7 în Liga 2, are nevoie ca de aer de sprijinul financiar acordat de către Comisia Europeană. Echipa a obținut cinci victorii în ultimele șase meciuri de campionat. Obiectivul formației din Miercurea Ciuc este accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1, pentru asta trebuie să încheie sezonul regulat pe unul dintre primele șase locuri.

Sursă info: stiri-covid19.eu

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending