Contactează-ne

Actual

Elevii solicită „tăierea” pensiei premierului Ciucă

Publicat acum

,

Şase asociaţii ale elevilor cer „tăierea” pensiei premierului Nicolae Ciucă, acuzându-l că doreşte diminuarea numărului bursierilor, se arată într-un comunicat transmis marţi de Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC).

Solicitarea este susţinută de Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM).

„În urma unui interviu al Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acesta a declarat faptul că premierul Nicolae Ciucă a propus ca bursele de merit să fie acordate elevilor cu media peste 9,8. Considerăm aceste afirmaţii ca fiind josnice, având în vedere condiţiile de nelegalitate în care a fost adoptat ordinul ce prevede prima tăierea a numărului de elevi ce vor primi burse, ordin în urma căruia aproximativ 700.000 de elevi au rămas fără burse. După 10 ani în care elevii şi-au văzut drepturile încălcate, având în vedere abuzurile primarilor, care refuzau să respecte legea, ei trebuie să fie martori acum, încă o dată, la astfel de comportamente păguboase, de data aceasta din partea decidenţilor la nivel central”, se menționează în comunicat.

Asociaţiile elevilor susţin că modificarea criteriilor pentru acordarea bursei de merit reprezintă o decizie nefondată, care „are în spate dorinţa de a satisface orgoliile primarilor” şi nu interesul elevilor.

„Aşadar cine stabileşte cat de merituos este un elev care depune o muncă titanică pentru obţinerea mediei 8,50? Orgoliile primarilor, membri ai partidelor aflate la guvernare? Sau prim-miniştrii plagiatori? Mai mult, apreciem faptul că meritul elevilor ar trebui să fie stabilit de către specialişti în domeniul educaţiei. (…) Solicităm tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă, având în vedere faptul că acesta îşi doreşte să taie bursele elevilor. Astfel, putem avea o abordare corectă asupra tăierilor, fără a exista dublu standarde”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: 60m.ro

Trending