Contactează-ne

Sport

Două nume mari din industria auto au decis să intre în Formula 1

Publicat acum

,

Constructorii de automobile premium Audi şi Porsche, ambele mărci din portofoliul grupului Volkswagen, au decis să îşi facă intrarea în cursele de Formula 1, a declarat luni directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess, transmite Reuters.

Directorul grupului Volkswagen a vorbit în timpul unui eveniment pe Youtube despre intrarea în Formula 1 a celor de la Audi și Porsche începând cu sezonul 2026.

Atât Audi cât și Porsche au fost de mai multe ori de-a lungul timpului aproape de intrarea în „Marele Circ”.

Audi și Porsche vor intra în Formula 1 din 2026

Este așteptat ca Porsche să intre într-un parteneriat cu RedBull pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie ale echipei, în timp ce Audi ar putea face echipă cu McLaren, Aston Martin sau Alfa Romeo, conform GPfans.

„Marketingul care este în aceste momente în spatele Formulei 1 plus implicarea Netflix, fac din intrarea în competiție o decizie inspirată.

Formula 1 s-a dezvoltat extrem de bine în ultima perioadă și pentru noi ar însemna atragerea de clienți noi.

Dacă vrei să intri în motorspot, este clar că ar trebui să intri în Formula 1. Aici impactul este cel mai mare” – Herbert Diess.

Porsche s-a implicat pentru ultima oară în 1991 în Formula 1, punând la dispoziție motoare echipei britanice Footwork Arrows.

Pe de altă parte, Audi nu a fost niciodată implicată în „Marele Circ”.

Până acum, Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, nu a fost implicat în Formula 1 dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending