Contactează-ne

Mediu

Constănțenii au strâns 14 tone de deșeuri! Vezi detalii despre campania lansată de autoritățile locale

Publicat acum

,

În perioada 23-28 august, a fost lansată Campaniei „ORAȘE CURATE”, inițiată de Asociațía de Dezvoltare Intercomunitară „DOBROGEA” (ADI „DOBROGEA”) și ECOTIC, împreună cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța. S-a dovedit a fi o inițiativă de succes, pentru că a fost colectată o cantitate record 14 tone de deșeuri din categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice), după cum a anunțat Primăria Constanța într-un comunicat pe pagina de Facebook.

,,Locuitorii orașului au răspuns în număr impresionant apelului campaniei noastre de informare, conștientizare și colectare, arătând că sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător, care nu ar mai avea de suferit de pe urma deșeurilor abandonate necorespunzător. În timpul celor 5 zile de campanie, colectorul autorizat Vastum Eco a asigurat preluarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice voluminoase, direct de la domiciliul constănțenilor. Pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice mici au fost puse la dispoziția cetățenilor 10 puncte de colectare, amplasate în principalele piețe ale orașului. Fiecare persoană care a predat deșeuri electrice și electronice de minim 5 kg sau 5 becuri/neoane, a fost înscrisă automat la tombola cu premii, constând în echipamente electrice (un frigider, un televizor, un aspirator și 5 brățări fitness).

Mulțumim încă o dată constănțenilor care au înțeles importanța acestei campanii și s-au implicat în activitatea de colectare, ințelegând că reducerea, recuperarea și reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu și lung, o manifestare a respectului față de mediul înconjurător dar și o oportunitate de a recupera cantități importante de materii prime pentru producerea altor echipamente noi!”, a precizat Primăria Constanța în comunicatul de pe rețeaua de socializare.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending