Contactează-ne

Educație

Aproape jumătate dintre elevi au luat note sub 5 la probele de matematică de la simularea de Evaluare Națională 2022 și BAC 2022, organizate de Inspectoratul școlar Constanța

Publicat acum

,

Dezastru la simularea probelor scrise din cadrul examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru elevii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a – a XIII-a, organizată de către Inspectoratul Școlar Constanța, în perioada 26-28 ianuarie 2022.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat simularea în unitățile de învățământ cu nivel gimnazial și liceal din județul Constanța care și-au exprimat opțiunea să participe la aceste simulări județene.

La simularea de la BAC organizată de ISJ Constanța, aproape 50% dintre elevi au obținut sub nota 5.

ISJ Constanța a făcut un raport în urma simulările organizate la nivelul județului. Raportul scoate în evidență câteva aspecte extrem de îngrijorătoare.

În ceea ce privește limba și literatura română elevii au dificultate în identificarea noțiunilor literare pe diverse fragmente de texte,  dificultăți de exprimare a unui punct de vedere argumentat sau a propriei opinii în raport cu o temă data sau dificultăți de integrare adecvată a unor argumente în exprimarea unui punct de vedere.

Obiectivul principal al acestor simulări județene este creșterea gradului de promovabilitate la nivelul județului Constanța. Elevilor, părinților și profesorilor li se oferă, astfel, un sprijin real pentru pregătirea examenelor, atât de importante în această etapă a parcursului educațional.

Sursă foto: money.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending