Contactează-ne

Actual

Colosul imobiliar chinez Evergrande obligat să demoleze zgârie nori de peste 10 miliarde de dolari

Publicat acum

,

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande încearcă să își liniștească din nou investitorii cu privire la impactul unui ordin oficial de demolare a câteva zeci de clădiri din China, scrie CNN.

Presa chineză transmite că în weekend autoritățile din provincia Hainan, o stațiune de pe o insulă tropicală de pe coasta de sud a Chinei, au obligat compania Evergrande să demoleze 39 de clădiri, spunând că autorizațiile de construire au fost obținute ilegal.

Compania a recunoscut, într-o postare pe WeChat luni seară, dar a adăugat că ordinul de demolare nu a afectat alte clădiri din același proiect imobiliar, care implică aproximativ 61.000 de proprietari.

Compania a suspendat luni tranzacționarea acțiunilor sale în Hong Kong. Compania a declarat că va relua tranzacționarea și a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autoritățile despre proiectul Ocean Flower Island și va „rezolva problema în mod corespunzător”.

Evergrande, care a fost al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în 2020, are mari probleme financiare și se confruntă cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari.

De luni de zile se chinuie să strângă numerar pentru a rambursa creditorii, iar președintele companiei, Xu Jiayin , ar fi vândut bunuri personale pentru a-și susține finanțele.

Analiștii au fost mult timp îngrijorați de faptul că un colaps al Evergrande ar putea declanșa riscuri mai mari pentru piața imobiliară din China, dăunând proprietarilor de case și sistemului financiar mai larg. Imobiliare și industriile conexe reprezintă până la 30% din PIB-ul țării.

Guvernul chinez și-a asumat un rol de lider în ghidarea Evergrande printr-o restructurare a datoriilor sale și a operațiunilor comerciale extinse.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending