Contactează-ne

Sănătate

14 noiembrie, Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului

Publicat acum

,

Ziua de 14 noiembrie este dedicată luptei pe plan internaţional împotriva diabetului zaharat. A fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale de Diabet (FID). A devenit zi oficială a Naţiunilor Unite în 2007, prin adoptarea Rezoluţiei 61/225 la 20 decembrie 2006.

Boala afectează în prezent peste 425 de milioane de persoane (conform datelor statistice pentru anul 2018), majoritatea fiind cazuri de diabet de tip 2, care poate fi prevenit (în 80% din cazuri, arată estimările de specialitate) prin adoptarea unui stil de viață sănătos: activitate fizică regulată, alimentație echilibrată și un mediu de viață benefic.

Cu această ocazie Clubul Rotaract Pontus Euxinus Constanța și Asociația Studenților la Medicină și a Tinerilor Mediciniști organizează în două mari centre comerciale din Constanța o campanie gratuită de testare a glicemiei.

“ Cu această ocazie, dorim să invităm toate persoanele ce doresc să iși testeze nivelul glicemiei și să afle dacă se încadrează în categoria de risc în centrele comerciale CORA CITY PARK MALL și CORA BRATIANU pe data de 14 noiembrie 2021, între orele 10 și 16. De asemenea, voluntarii noștri vor fi la dispoziția celor ce doresc să afle mai multe despre această boală.” a declarat Simona Boncu, vicepreședinte Relații  Externe în cadrul Asociației Studenților Mediciniști Constanța.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending