Contactează-ne

Actual

VIITOAREA GENERAȚIE DE BOLNAVI

Publicat acum

,

sursa: doc.ro

Copiii nu mai fac pic de sport. Uite ce afecțiuni majore riscă un copil care nu face sport

Obezitatea la adulți poate fi prevenita prin activităti fizice în copilărie. Unul dintre riscurile majore pe care le poate avea un copil care nu face nici o activitate fizică este obezitatea la vârsta adultă. Specialiștii recomandă ca un copil să facă mișcare în fiecare zi și să aibă o alimentație corectă pentru a elimina acest risc încă din copilărie. Statisticile la nivel european sunt îngrijoratoare, având în vedere că doar in Spania 12% dintre copiii cu varste între 5 si 14 ani, 45% dintre cei intre 15 si 24 de ani nu desfășoară nici un fel de activitate fizică.

Specialiștii de la Departamentul de Sănatate și Randament Uman din cadrul Facultății de Știinte ale Activității Fizice și Sportului, Universitatea Politehnică din Madrid, atrage atenția că mișcarea fizică ajută la obținerea echilibrului psihofizic și la creșterea capacității funcționale a organismului. Prin urmare, un copil care face sport în fiecare zi sau practică orice fel de mișcare fizică va fi sănătos atât fizic cât și psihic.

Obezitatea, bolile cardiovasculare sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poate dezvolta mai târziu un copil care nu este încurajat să facă mișcare fizică.

Mai mult, specialiștii spanioli consideră sendetarismul cu un risc la fel de mare pentru sănatate precum fumatul, hipertensiunea sau hipercolesterolemia, potrivit edumedical.ro.

De un an de zile ni se tot vorbește despre faptul că nu ne vom mai întoarce niciodată la viața de dinainte de pandemie. Ni se spune că trebuie să ne învățăm cu o nouă normalitate, iar, cel puțin în România, sportul juvenil și cel amator nu fac parte din această viitoare normalitate.

Cei ce conduc destinele acestei țări nu au reușit, într-un an, să găsească o soluție pentru sportul juvenil și pentru cel de amatori. Astfel, o mulțime de copii spun la revedere sportului fiind lipsiți de motivația competiției.

Practic discutăm, ca de altfel din 1945 încoace, de două țări distincte: România lor și România noastră.

Ei trăiesc în aceeași normalitate ca de dinainte: corupția cangrenează aproape toate instituțiile statului, licitațiile publice sunt trucate și câștigate preferențial, în spitale, nosocomialele se simt ca și acasă, autostrăzile rămân un vis, angajările se fac politic sau pe pile și relații, educația este tot subfinanțată, oamenii politici fac party-uri cu sute de oameni fără a păți ceva, interlopi nu sunt deranjați de nimeni …etc..etc …etc.

Asta este România lor!!

În România noastră se pierd zilnic sute de viitori campioni. Ani și ani de muncă grea se duc pe apa sâmbetei pentru că INCOMPETENȚA CONDUCE ROMÂNIA.

Despre beneficiile sportului nu se mai vorbește aproape deloc. Sportul înseamnă sănătate, sportul poate însemna profit și încă ce profit. Știm, dar ne facem că nu știm..

Investiția în sport reprezintă prima, și cea mai ușoară, cale spre un sistem de sănătate funcțional, dar unde nu se vrea, sigur nu se poate.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending