Contactează-ne

Sănătate

Un studiu al MIT (Massachusetts Institute of Technology) spulberă regulile de distanțare socială care există la nivel global

Publicat acum

,

Un studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology și publicat în Proceedings of the National Academy of Science din Statele Unite ale Americii dă de pământ cu regulile de distanțare socială impuse de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în contextul pandemiei de Covid-19.

Cercetătorii Martin Bazant și John Bush spun că riscul de infectare cu Covid 19 este practic același dacă stai la interior la doi metri sau la 20 de metri.

Analiza lor arată că multe spații care au fost închise de fapt nu trebuie să fie.

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o metodă de calcul al riscului de expunere la Covid-19 într-un cadru interior, care are în vedere cantitatea de timp petrecut în interior, filtrarea și circulația aerului, imunizarea, varianta tulpini, utilizarea măștii și chiar activitate respiratorie, mâncarea, vorbitul sau cântatul.

În ceea ce privește distanțarea în aer liber, cei doi cercetătorii spun că nu are aproape niciun sens și că măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt „nebunești”.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending