Contactează-ne

Cultură

Teatrul de stat Constanța a primit primele nominalizări la Premiile Uniter, după 24 de ani

Publicat acum

,

După ani bun Teatru de Stat Constanța revine în lumina reflectoarelor teatrului românesc.

Teatru de Stat Constanța a primit două nominalizări pentru gala premiilor UNITER 2021.

Diana Mititelu a fost nominalizată la Premiul pentru DEBUT, pentru regia spectacolului „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE” de Edna Mazya, în timp ce Cătălina Mihai a fost nominalizată la Premiul pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR pentru rolul Speed din „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regia Alexandru Mazgareanu.

DOAMNA ILEANA PLOSCARU a fost nominalizată pentru PREMIUL SENATULUI UNITER PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE! Alături de ea vor mai fi premiați pentru întreaga activitate actorul Marcel Iureș, regizorul Alexandru Darie (post-mortem), scenografa Geta Medinschi, iar pentru activitate critică și istorie teatrală va fi premiat Ion Parhon.

GALA PREMIILOR UNITER se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii Teatrale din România pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu. 

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending