Contactează-ne

Mediu

Singurii din România. Îi mănânci dacă-i vezi cât de drăgălași sunt!

Publicat acum

,

Foto: descopera.ro, wikipedia, Facebook/Biz Brasov

Peggy și Benji se simt bine la Brașov

Primii pui de panda roșu, născuți în captivitate la Gradina Zoologică din Brașov, au devenit cunoscuți în urmă cu puțin timp. Puii au aproximativ opt săptămâni și au trecut cu bine perioada critică, li s-a făcut deja și prima evaluare. Ei au fost cântăriți. Masculul are 415 grame, în timp ce femela are 520 de grame.

Momentul a fost făcut public de un portal din Brașov iar viceprimarul orașului, Sebastian Rusu, l-a comentat cu mândrie, dezvăluind că pe cei doi urși părinți îi cheamă Peggy și Benji. Rusu a mai spus că ceea ce s-a întâmplat este important pentru conservarea acestei specii aflate pe cale de dispariție. ,,A fost o premieră ca cei doi ursuleți să se reproducă în captivitate. Este un lucru foarte bun ce s-a întâmplat. Cred că impactul va fi unul pozitiv în ce privește creșterea numărului de vizite la Grădina Zoologică din partea turiștilor sau a localnicilor”, ne-a declarat în exclusivitate Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului.

Cei doi urși panda roșu care sunt la Zoo Brașov au devenit părinți în data de 18 iunie.

Panda roșu (Ailurus fulgens) este o rudă de dimensiunea unei pisici a ratonilor și a dihorilor. Deși se credea că este o rudă a ursului panda, prin analize moleculare s-a constatat că nu face parte din familia urșilor.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending