Contactează-ne

Actual

Școlile din România se redeschid din 8 februarie

Publicat acum

,

Este oficial! Școlile din România se redeschid de luni 8 februarie, odată cu semestrul al doilea. Nu toți elevii vor merge însă la școală. Decizia va fi luată în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Decizia de redeschidere a școlilor va trebui reglementată printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, odată cu stabilirea mai multor norme sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Începând de luni, când începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate. Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim că școala să se desfășoare în condiții sigure.

În localitățile din scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală.

În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a 8-a, iar din liceu tinerii din clasa a 12-a.

În localitățile incluse în scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4, restul făcând școală online.” a declarat Klaus Iohannis.

În localitățile care întră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă.

Sursă foto: romaniatv.net

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending