Contactează-ne

Divertisment

Şase pui de broască ţestoasă, salvaţi și eliberaţi în natură

Publicat acum

,

Foto: news.ro

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice Focşani fac publică povestea unei broaște ţestoase care a fost călcată de maşină şi rănită grav, dar care a reuşit cu ultimele puteri să depună 7 ouă. Ţestoasa nu a putut fi salvată, însă din ouăle depuse au eclozat şase pui sănătoşi, care zilele trecute au fost eliberaţi în natură. ,,Le dorim drum bun în noua aventură”, au transmis voluntarii de la ACDB Focşani după ce au eliberat broscuţele.

,,La începutul verii, cineva a găsit o ţestoasă călcată de maşină şi a decis să o salveze. Din păcate, ţestoasa nu a supravieţuit, dar cu ultimele puterii a depus 7 ouă. Nu am putut rămâne indiferenţi şi am decis să punem ouăle la incubator, iar în scurt timp am găsit 6 puiuţi care au eclozat. Sunt perfect sănătoşi iar acum a venit vremea să îi eliberăm în natură”, a relatat Matei Dragomir, reprezentant ACDB Focşani.

Voluntarii au dus puii de broască ţestoasă în zona unei ape stătătoare, de adâncime mică, şi au eliberat în natură cei 6 pui de ţestoasă

Trending