Contactează-ne

Actual

Probleme cu livrarea energiei termice pentru constănțeni! Primarul Chițac, dezinteresat de vreo reacție

Publicat acum

,

Foto: obiectiv.info

Sunt probleme mari cu livrarea energiei termice pentru constănțeni! Nu mai este mult și vine iarna iar scandalul dintre CET și RADET s-a reaprins încă o dată. Motivul în constituie datoria veche de 50 de milioane de lei. Urmărind portal.just.ro, sursa online unde Ministerul Justiției oferă informații despre dosarele aflate în instanță, descoperim că în procesul dintre RADET Constanța și Electrocentrale Constanța s-a dispus o soluționare a cauzei. ,,Respinge excepţia de necompetenţă materială procesuală, ca nefondată. Admite excepţia de necompetenţă materială funcţională invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta RADET”, se precizează în termeni juridici în legătură cu acest dosar.

Foto: portal.just.ro

Ședința de judecată a avut loc pe data de 27 august. Cu aproximativ o lună mai devreme, pe 30 iulie Electrocentrale Constanța a informat RADET că întrerupe livrarea energiei termice din cauza datoriei de 50 milioane de lei. În instanță, RADET ceruse, pe calea ordonanței președințiale, obligarea Electrocentrale CET la asigurarea livrării de energie termică în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică pentru consumatorii racordați la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.

Situația destul de gravă pentru locuitorii din orașul de la malul Mării Negre, care iată riscă să rămână fără agentul termic, nu îl determină pe primarul Vergil Chițac să aibă vreo reacție. Acesta nu a comunicat un punct de vedere pentru impactlocal.ro, atunci când am încercat telefonic să îl aflăm. Este de altfel cunoscut modul său de a nu comunica atunci când interesele cetățenilor o cer, pentru că nu este prima oară când ne-am lovit de refuzul primarului Chițac de a ne oferi o reacție atunci când există probleme.

Am descoperit totuși o declarație plină de promisiuni a edilului. Una în care susține că oamenii din Constanța nu au de ce să își facă griji. ,,Am avut întâlnire cu administratorul judiciar de la Radet și administratorul judiciar de la CET și am stabilit acțiuni comune, astfel încât să nu fie afectată constănțenii să nu fie afectați și să nu rămână fără apă caldă. În acest moment, adresa aceea nu mai exista. Au transmis-o ca să atragă atenția unui lucru pe care deja îl știm, și anume că este o situație dificilă. Încă sunt discuții în derulare, avem întâlniri și cu reprezentanții Ministerului Energiei în legătură cu povestea asta. Constănțenii să stea liniștiți, nu vor rămâne fără apă caldă”, a spus Vergil Chițac, pentru replicaonline.ro.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending