Contactează-ne

Sport

Primul pas către Federația Internațională de Oină

Publicat acum

,

Aseară, a avut loc o întâlnire care poate marca istoria sportului nostru național, oina. Astfel reprezentanți a 7 din cele 8 țări care doresc să înființeze Federația Internațională de Oină au participat la o activitate în sistem videoconferință.

Au luat parte la această videoconferință iubitori ai oinei din: România, India, Anglia, Republica Moldova, Bangladesh, Nepal și Pakistan.  Din motive obiective,reprezentantul Spaniei nu a putut participa la activitate, dar a reiterat interesul pentru a fi parte la acest proiect.

“ Am început să construim visul de a ridica sportul nostru național la nivel mondial. Toți participanți au manifestat un interes deosebit pentru promovarea oinei în țările lor. Este un moment istoric pentru România, anume, pentru prima dată țara noastră poate impune un sport propriu la nivel internațional.

Este un drum foarte lung dar care poate aduce o nouă față acestui sport.” a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

În cadrul videoconferinței a a fost stabilit termenul de 31 ianuarie 2021 pentru înființarea în fiecare țară a unei structuri pentru promovarea oinei, pentru început o asociație națională. Deja este constituită Federația de Oină din India, Federația de Oină din Anglia este în curs de constituire, iar în celelalte țări se vor demara curând procedurile specifice legale.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending