Contactează-ne

Actual

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vrea să-și acopere JOCURILE MURDARE ȘI INTERESELE PERSONALE cu mâna juriștilor și a consilierilor județeni

Publicat acum

,

Comunicat de presă – LIGA APĂRĂRII DREPTURILOR OMULUI CONSTANȚA

După ce ieri Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, ne-a spus ca nu el conduce Consiliul Județean, ci juriștii, acesta necunoscând nici măcar atribuțiile pe care le are, vrea acum să-si facă jocurile murdare și interesele sale dând vina pe juriști și consilierii județeni.

Comunicând acestui Președinte că are obligația să respecte legea, acesta ne-a răspuns că nu are această obligație și că nu este atributul lui să citească legea, ci a juriștilor.

Stimate domn Președinte, care nu conduceți Consiliul Județean, să înțelegem că cetățenii județului Constanța trebuie să se adreseze doar juriștilor când au probleme și în audiență pentru că dvs nu aveți atribuții de respectare a legii? Să înțelegem că alegerile pentru Președintele Consiliului Județean au fost făcut degeaba, banii cetățenilor fiind cheltuiți în zadar, pentru că dvs oricum nu conduceți acest Consiliu?

    Vă reamintim dl Președinte textul de lege pe care aveți obligația să -l respectați, așa cum v-ati asumat și prin jurământul depus la investitura dvs: ” Președintele consiliului județean asigură respectarea prevederilor Constituției, punerea în aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a hotărârilor și ordonanțelor Guvernului, a hotărârilor consiliului județean, precum și a altor acte normative.”

    Așa că dl Președinte aveți obligația de a verific respectarea legii și vă notifică să repectați  textul de lege :Art.10 alin 7 din Legea 146/2002 republicata : ” Procedura de numire şi alegere a membrilor consiliului de conducere, cazurile de încetare a mandatului acestora, precum şi organizarea şi funcţionarea consiliului de conducere se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.” si  art. 58 din Legea 146/2002 republicat in sensul in care:  (1) Fundaţiile judeţene pentru tineret sau a municipiului Bucureşti, constituite până la data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiţiile Decretului-lege nr. 150/1990, îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. (2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor prezentei legi, fundaţiile judeţene pentru tineret sau a municipiului Bucureşti se vor organiza sau reorganiza, după caz, potrivit prevederilor legii.”

    Nu vă mai faceți jocurile murdare în interesul dvs pentru al slugii pe senatorul P.S.D. Stroe Felix  afirmănd că cei care răspund sunt juriștii și consilierii județeni. 

    Am constatat în corespondența cu unii consilieri județeni că aceștia știu că dacă Secretarul General interimar trece pe ordinea de zi un proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, atunci acel proiect este corect, că așa stiu ei.  Să înțelegm că asta le-ati comunicat unor consilieri județeni, că juridicul și Secretarul General Interimar sunt Dumnezeu in aprecierea legalității unui act?  Atunci , de ce mai avem consilieri județeni, dacă am constata că acest Consiliu Județean este condus de jurițti și de Secretarul General Interimar?

    Stimați domni Consilieri Județeni, unii dintre dumneavoastră, vă reamintim că răspunderea cu privire la votul dvs, este individuală. Nu juriștii sau Secretaul General Interimar va răspunde in numele dvs dacă aceștia va propun să votați acte care încalcă textul de lege sau dacă va prezintă ca legal ceva ce nu este legal, doar pentru că unii dintre ei au interese . 

Am constatat in discuțiile cu aceste doamne, că aplică legea, așa cum ne-au comunicat când am întrebat de ce Consiliul Județean Constanta este singurul care a emis o astfel de HCJ, cu cum consideră OPORTUN. Ce înteleg acestea prin oportun nu știim. Să fie slujirea unui interes a unui senator PSD oportunitatea? 

Reamintim unor Consilieri Județeni ce răspunderi au : ”Articolul 232 Răspunderea consilierilor locali și a consilierilor județeni

(1) Consilierii locali, respectiv consilierii județeni răspund în nume propriu, pentru activitatea desfășurată în exercitarea mandatului, precum și solidar, pentru activitatea consiliului din care fac parte și pentru hotărârile pe care le-au votat.

(2) În procesul-verbal al ședinței consiliului local, respectiv a consiliului județean se consemnează rezultatul votului, iar, la cererea consilierului local, respectiv a consilierului județean, se menționează în mod expres votul acestuia.”

Întelegem că Președintele C.J. Mihai Lupu dorește să-și facă jocurile prin aruncarea responsabilității pe alții, că nu are întelegerea  responsabilității funcției pe care o are și de aceea ÎI CEREM PUBLIC:

  1. Normele pe baza cărora a ajuns să nominalizeze cele 3 persoane din H.C.J, având în vedere că  Regulamentul de aplicare a Legii 146/2002 republicată nu ESTE EMIS.
  2. Anunțul public,  în presă că urmează să facă selecție pentru aceste nominalizări.
  3. CV-urile tinerilor, inclusiv a celor 3, care s-au înscris la această selecție
  4. Raportul prin care s-a făcut analiza candidaturilor, cum și cine a votat alegerea celor 3 , în baza a ce criterii de experință

Dl. Președinte faptul că faceți jocurile murdare și serviți interesele senatorului Stroe Felix reies din faptul că cei trei ne-au declarat că au fost sunați telefonic de o domnișoară de la Consiliul Județean că vor fi nominalizați și că au primit acasă la domicilu HCJ. 

Aceasta este selecția făcută de dvs? Să înțelegem că aveți acces la baza de date personale, telefoane și adresele de domiciliu, a tuturor tinerilor din jud. Constanța? Așa ați dat șansa tuturor tinerilor să poată participa la acesată selectie, ilegală, facută de dvs? Tratamentul de egalitate de șanse așa se aplică în Consiliul Județean Constanța? 

Vă somăm să ne comunicați public care sunt relațiile dvs cu aceste persoane, cei doi tineri adepti PNL copii cui din PNL sunt, avănd în vedere ca nu credem că nr lor de telefon este public și adresa lor de domicliu, fapt ce reiese din cercetările noastre, cei doi neavînd nici o experineță în domeniul tineretului. Așa promovați dvs tinerii? Pe relații de partid? Adică alți tineri dacă nu sunt adesi P.N.L. nu au șanse? 

Care au fost criteriile nominalizării unui funcționar public, DJTS, având în vedere că acesta nu are voie să participe la astfel de acțiuni? Tot pe cunoștințe politice?

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending