Contactează-ne

Mediu

Peste o mie de tone de deșeuri, întoarse în Bulgaria de Garda de Mediu Constanța și de Garda de Coastă

Publicat acum

,

Foto și video: Garda de Mediu Constanța

Peste o mie de tone de deşeuri, printre care anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, au fost descoperite autorităţile constănţene pe două barje, în Portul Murfatlar. Acestea veneau din Bulgaria şi urmau să ajungă în Turcia.

,,Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul pe teritoriul României a doua barje care transportau cantitatea de peste 1000 tone deșeuri declarate ca fiind deșeuri de metale feroase provenite din tratarea mecanica a deseurilor. La controlul fizic s-a constatat ca barajele erau încărcate deșeuri metalice feroase în amestec cu deșeuri provenite din dezmembrări auto, DEEE-uri, deșeuri plastic. Deşeurile erau expediate din Bulgaria cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României”, precizează Garda de Mediu Constanța într-un mesaj pe Facebook.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

Trending