Contactează-ne

Cultură

O carte pe săptămână – Paturi oculte de Doina Ruști

Publicat acum

,

„Plină de umor în unele secvențe, în altele tragică și feroce, uneori fantastică și luminoasă ca o pictură de Chagall.“  El Mercurio, Santiago de Chile.

Doi studenți de la Litere se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice. Aventura lor generează un șir de întâmplări, care duc spre proprietarii anteriori ai paturilor și chiar mai departe, în dumbrava crepusculară. Scris alert, în decupaje care mențin tensiunea pe tot parcursul, noul roman are în prim-plan o poveste contemporană, cu ramificații nu doar în trecut, ci și în lumea subtilă, a cauzelor și a marilor întrebări. Un roman ontologic într-un stil simplu, etalat pe un background erudit.

„Doina Ruști, scriitoare de talent, persiflează fantasticul noir.” (Il libero)

DOINA RUŞTI este o prozatoare binecunoscută și apreciată pentru originalitate și forță epică, două calități recunoscute atât la noi cât și în numeroasele țări în care a fost tradusă. Dintre romanele sale amintim Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017), Manuscrisul fanariot (2015), Fantoma din moară (2008) și Lizoanca la 11 ani (2009), Zogru (2006) și multe altele. 

A primit, între altele, Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România (pentru Fantoma din moară) și Premiul Ion Creangă al Academiei Române (pentru Lizoanca).

Este profesor la Universitatea din București și scenaristă, membră în numeroase asociații profesionale.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending