Contactează-ne

Actual

Modificări la Codul Rutier: limită de viteză de 30 km/h pentru bicicliști

Publicat acum

,

Ministerul de Interne vrea să modifice Codul Rutier astfel încât să limiteze la 30 km/h viteza cu care circulă bicicliștii!

Proiectul, pus în dezbatere publică Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, a suscitat o avalanșă de comentarii negative.

“Ceea ce vor să facă cei de la MAI mă pune pe gânduri. Aș fi înțeles dacă această limită era pentru bicicletele electrice. Nu văd logica, acestei propuneri de modificare a legii 195/2002. Cu siguranță că cel/cei care au propus asta, nu s-au plimbat în viața lor cu bicicleta și este ușor să dai din pix și să propui ceva ce tu nu ai folosit niciodată. Poliția Rutieră, ar putea să fie mult mai atentă la șoferii care chiar nu respectă în trafic bicicliștii și pun în pericol viața și siguranța bicicliștilor atunci când i-au anumite decizii inexplicabile. Sunt total de acord cu interzicerea convorbirii la telefon atunci când pedalezi pentru că iți poate distrage foarte ușor atenția. Vom încerca să trimitem o observație la această modificare și vom lua legătura și cu alte asociații de bicicliști din Constanța și din țară pentru a face și ei la rândul lor obiecții la aceste modificări. Avem termen 20 de zile din momentul anunțului (data fiind 14 aprilie 2021) să facem ceva.” a declarat Marius Hrițuleac, reprezentantul asociației Tomis Bike Constanța.

Acelaşi proiect mai prevede că pietonii care se uită în telefonul mobil atunci când traversează stradă riscă să fie amendați.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending