Contactează-ne

Cultură

Ministrul Culturii, cuvinte de laudă pentru George Enescu la 140 de ani de la nașterea compozitorului

Publicat acum

,

Foto: romania-muzical.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, afirmă că George Enescu (foto) este unul din marii ambasadori ai României şi invită, la 140 de ani de naşterea compozitorului, la cinstirea memoriei acestuia.

,,Astăzi celebrăm 140 de ani de naşterea marelui maestru George Enescu, unul dintre cei care au înţeles pe deplin sufletul românesc şi l-a pus cu mult har în rapsodii. Muzica sa face şi acum înconjurul lumii, este unul din marii ambasadori ai României şi adună cei mai mari muzicieni în cadrul festivalului care îi duce cu onoare moştenirea mai departe”, a scris Gheorghiu într-un mesaj pe Facebook.

El invită publicul să preţuiască memoria lui Enescu, ascultându-i muzica. ,,Cuvintele sunt de prisos, iar cel mai potrivit mod de a-i cinsti memoria este să ne bucurăm de muzica sa. Vă invit să urmăm îndemnul organizatorilor Festivalului George Enescu ca, la ora 12,15, să ne oprim şi să ascultăm minunata Baladă a lui Enescu, în interpretarea celebrului violonist David Garrett”, a mai precizat ministrul Culturii.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending