Contactează-ne

Sănătate

Marea relaxare

Publicat acum

,

Într-o conferință de presă organizată aseară, Președintele Klaus Iohannis a anunțat calendarul ridicării restricțiilor în România. Prima etapă începe chiar în acest weekend.

Primele măsuri luate vor fi renunţarea la mască în aer liber, renunţarea la restricțiile de noapte şi revenirea magazinelor la programul normal, încă din acest week-end, de sâmbătă, 15 mai.

Astăzi va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de o ședință de Guvern, pentru aprobarea calendarului măsurilor de relaxare.

Și competițiile sportive se vor putea desfășura cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test/pilot, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Următoarea etapă de ridicare a restricțiilor în România va avea loc pe 1 iunie.Nu toată lumea este însă de acord cu măsurile propuse de Guvern.

Expertul în politici de sănătate publică și fostul consilier onorific la Ministerul Sănătății, Răzvan Cherecheș, spune că aceste măsuri de relaxare care se vor aplica pentru toată lumea va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.

“corect = renuntarea la masti pentru cei vaccinati (CDC in SUA)

incorect = renuntarea la masti in exterior pentru toata lumea (Romania)

daca le dai studentilor un test si le dai 10 tuturor, indiferent daca au invatat 10 ore sau nu au invatat deloc – nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator

liderii nostri nu au curajul si responsabilitatea sa ia deciziile corecte, sunt prea preocupati sa nu se supere oamenii!

relaxarea purtarii mastii pentru toti va duce la scaderea ritmului de vaccinare si va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal!

relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinati ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) si i-ar fi stimulat pe restul sa se vaccineze” a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Sursă foto: SmartLiving. ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending