Contactează-ne

Actual

Ludovic Orban anunță o altă ședință pentru moțiunea de cenzură! Vezi ce spune președintele Camerei Deputaților

Publicat acum

,

Foto: tvr.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că va convoca o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite în care să fie prezentată moţiunea de cenzură. Orban a dat și alte detalii despre această ședință.

,,În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birurile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Birourile permanente reunite vor decide data la care va fi citită moţiunea de cenzură în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. ,,Conform regulamentului, moţiunea trebuie citită în termen de cinci zile de la depunera ei, conform Constituţiei, evident că am obligaţia să informez guvernul, dar conform regulamentului şedinţelor comune se prevede clar în articolul 94 că am şi obligaţia de a prezenta Birourilor reunite moţiunea de cenzură şi ulterior să informez guvernul. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile permanente reunite pentru a prezenta moţiunea şi a stabili calendarul moţiunii, voi informa guvernul „, a mai spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum și a fost amânată pentru sâmbătă. Nici atunzi nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru astăzi.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending