Contactează-ne

Sănătate

INS: Doar unul din zece români face sport

Publicat acum

,

Institutul Național de Statistică a dat astăzi un comunicat de presă care arată clar că românii nu fac sport. Mai exact doar 11,6% dintre românii de peste 15 ani fac săptămânal sport, conform studiului.

Cele mai multe persoane care realizează activităţi fizice sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani (50,2%) şi tinerii de 15-24 ani (20,5%).

După această vârstă, ponderea persoanelor care fac sport în timpul liber scade semnificativ, de la 11,0% la grupa de vârstă 25-34 ani, la 0,3% la persoanele de 75 de ani şi peste.

Cea mai mare pondere a populației rezidente de 5 ani și peste care a făcut săptămânal sport, fitness sau diverse activități fizice recreative în timpul liber s-a înregistrat în regiunea Nord -Vest (14,6%) la polul opus situându-se regiunile Vest (9,8%) și Sud-Est (9,1%). Persoanele din regiunea Sud-Vest Oltenia au alocat cel mai mult timp zilnic activităților fizice desfășurate în timpul liber (în medie 43,7 minute/zi), urmate de persoanele din regiunea București- Ilfov (în medie 39,0 minute/zi).

Nu stăm bine nici la ce mâncăm! Din totalul populaţiei României de 15 ani şi peste, 8,4% urmează un regim alimentar adecvat.

Astfel și speranța de viață este una redusă în România.

România se află în grupul ţărilor cu cele mai mici valori din UE în ceea ce priveşte speranţa de viaţă la naştere – 75,9 ani. Nivelul mediu al speranţei de viaţă din ţările Uniunii este de 78,2 ani.

Ţări cu speranţă de viaţă mai mică decât România sunt Letonia, Lituania şi Bulgaria.

Sursă foto: FitBody.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending