Contactează-ne

Mediu

Garda de Mediu Constanța a descoperit un transfer ilegal de deșeuri! Vezi detalii

Publicat acum

,

Foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța

Garda de Mediu Constanța nu a permis intrarea pe teritoriul României a unui container care conținea utilaje agricole uzate din Japonia. Instituția a oferit într-un mesaj pe Facebook mai multe amănunte.

,,Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă, cu comisari din cadrul Oficiului pentru Protecția Consumatorului Constanța și cu inspectori ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis introducerea pe teritoriul României a mărfii declarate – utilaje agricole cu grad de uzura 20-30% provenită din Japonia. La controlul fizic al mărfii s-a constatat ca marfa era compusă din motoare, componente și dispozitive agricole rezultate de la dezmembrarea vehiculelor agricole.

Setul de documente vamale nu conțin documente prevazute de Regulamentul 1013/2006 – Anexa VII sau după caz Anexele IA și IB. În lipsa acestor înscrisuri, marfa din container constituie un transfer ilegal de deșeuri. Prin urmare, GNM CJ Constanța nu a permis transferul de deșeuri pe teritoriul României și a dispus returnarea conținutului containerului la expeditor”, a precizat Garda de Mediu Constanța în mesajul de pe rețeaua de socializare.

Trending