Contactează-ne

Educație

Elevii au depus o plângere penală pe numele ministrului Educației

Publicat acum

,

Astăzi, mai multe asociații de elevi din țară, printre care și Asociația Elevilor din Constanța, au depus o sesizare penală pe numele Ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elevii merg mai departe și îi vor solicita şi preşedintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educaţiei.

Principalul motiv al plângerii este acela că, după 30 de zile de la intrarea Ordonanței de Urgență, metodologia de decontare nu a fost dată. Astfel, OUG 50 a fost încălcată, iar naveta elevilor, blocată.

“Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a declarat – la Antena 3 – Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Trending