Contactează-ne

Mediu

Container cu deșeuri agricole din Japonia, descoperit în Portul Constanța! Vezi detalii

Publicat acum

,

Foto: Garda de Mediu Constanța

Garda de Mediu Constanța a descoperit un container cu deșeuri agricole din Japonia în Portul Constanța Sud Agigea, în urma unor controale efectuate în zilele de 24 și 25 august. Cantitatea totală a fost de aproximativ 39 de tone iar marfa fusese expediată pentru două societăți comerciale din județul Mureș, a precizat Garda de Mediu Constanța într-un comunicat postat pe pagina de Facebook.

,,În perioada 24.08.2021-25.08 2021 GNM CJ Constanta a desfășurat doua acțiuni de verificare și control în Portul Constanța Sud Agigea împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii de Coastă, cu comisari din cadrul OPC și inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud pentru inspecția mărfurilor declarate utilaje agricole (tractoare, freze) cu grad de uzura cuprins între 20% și 50% în cantitate totala de cca. 39 tone.

Marfa a fost expediata din Japonia cu destinația România, pentru doua societăți din județul Mureș.La controlul fizic s-a constatat ca marfa era compusa din tractoare, componente și dispozitive agricole pentru lucrarea solului rezultate de la dezmembrarea vehiculelor agricole, fără a fi decontaminate, cu urme de ulei iar componentele din plastic erau rupte, sparte, deteriorate. Tractoarele aveau un grad avansat de uzura, erau ruginite, găurite și consumate de rugina, nu aveau fluidele evacuate (ulei, antigel), rezervoarele erau pline cu combustibil, aveau montați acumulatori.

Setul de documente vamale nu conține ducumente prevazute de Regulamentul 1013/2006, respectiv Anexa VII sau după caz Anexele IA și IB.GNM CJ Constanta nu a permis transferul de deseuri pe teritoriul României și a dispus returnarea conținutului containerelor la expeditor”, a precizat Garda de Mediu Constanța în comunicatul de pe Facebook.

Publicitate
Adaugă un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Trending