Contactează-ne

Economie

Cinci industrii de top pentru startup-uri în 2021: 5/5 Timpul liber

Publicat acum

,

Sursa foto: impactlocal.ro

Fie că vorbim de industria petrolieră, de cea hotelieră, a aviației, de retail sau de cea a închirierilor de birouri, 2020 a fost un an dificil de cuantificat cu privire la pierderile de cote de piață pe sectoare.

În același timp, pandemia a reprezentat și o oportunitate de reinventare și de pivotare. Pe lângă marii perdanți, au existat și marii câștigători.

De la telemedicină la EdTech, industriile cu cea mai rapidă creștere par să prospere și în 2021. Antreprenorii care caută „disruptive innovation”, trebuie să privească spre digitalizare și automatizare.

Așadar, ce industrii domină piața?

Am scris despre EdTech, despre gigantul între giganți – eCommerce, despre serviciile de streaming și despre sănătate.

Al cincelea cel mai cotat și mai vânat sector de către investitori și antreprenori este cel al divertismentului.

Timpul liber și divertismentul

Timpul liber, odihna și divertismentul aparțin, de drept, pe lista industriilor de top în ascensiune.

vectoritcgroup.com

Antreprenorii care au dorit să lanseze produse noi în aceste nișe au început să se adapteze la noi provocări pentru a le transforma în oportunități.

Pe măsură ce sălile de sport au fost forțate să se închidă, cererea de servicii alternative online, cum ar fi aplicațiile de fitness, a început să crească.

De asemenea, jocurile și sistemele de realitate virtuală (VR) în evoluție sugerează un nou mod de lucru pentru consumatorii care stau acasă.

Se pare că această tendință va continua să se mențină și vom asista la o nouă eră, aceea a „fitnessului gamificat”.

Între timp, aplicații precum Tinder, Clubhouse, Bumble și Hinge trec printr-o nouă creștere a descărcărilor și interacțiunilor în 2021.

Datele virtuale și serviciile de chat video prosperă, deoarece ajută utilizatorii să se adapteze la noile norme de interacțiune în timp ce se află în carantină. Interesul crește cu numărul șomajului în creștere, deoarece abonamentele la aplicațiile de întâlniri pot deveni modalitatea de a reduce cheltuielile gospodăriei.

2020 a schimbat modul în care folosim tehnologia, contribuind la rezolvarea problemelor reale. În același timp, lumea a experimentat nevoia de schimbare, consumatorii obișnuiți și proprietarii de afaceri adaptându-se la noile măsuri induse de blocare.

De la platforme educaționale la programe de fitness gamificat sau la platforme de streaming – toate soluțiile din cele mai bune industrii de startup implică digitalizarea prezenței online.

Tehnologia este principalul actor de pe scena pe care se reinventează afacerile tradiționale și se găsesc soluții noi și convingătoare pentru viitor.

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending