Contactează-ne

Economie

Cinci industrii de top pentru startup-uri în 2021: 4/5 Sănătatea

Publicat acum

,

Sursa foto: impactlocal.ro

Fie că vorbim de industria petrolieră, de cea hotelieră, a aviației, de retail sau de cea a închirierilor de birouri, 2020 a fost un an dificil de cuantificat cu privire la pierderile de cote de piață pe sectoare.

În același timp, pandemia a reprezentat și o oportunitate de reinventare și de pivotare. Pe lângă marii perdanți, au existat și marii câștigători.

De la telemedicină la EdTech, industriile cu cea mai rapidă creștere par să prospere și în 2021. Antreprenorii care caută „disruptive innovation”, trebuie să privească spre digitalizare și automatizare.

Așadar, ce industrii domină piața?

Am scris despre EdTech, despre gigantul între giganți – eCommerce, și despre serviciile de streaming.

Al patrulea dintre cinci cele mai cotate și mai vânate sectoare de investitori și antreprenori este cel al sănătății.

Sănătatea

Nu există nicio surpriză că sectorul de sănătate a devenit una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume în anul precedent.

Clinicile sau serviciile virtuale, robotizarea și IA în efectuarea de la distanță a operațiilor chirurgicale complexe, toate au căpătat tracțiune în ultimii ani.

yourstory.com

Soluțiile tehnologice legate de sănătate au un avânt puternic în acest moment pe fondul accelerării IA.

Pandemia a stabilit o direcție pentru industrie, experții medicali și tehnologici lucrând mai aproape ca niciodată pentru a îmbunătăți modul în care avem grijă de sănătatea fizică și emoțională.

Una dintre domeniile lor cele mai promițătoare este telemedicina, care implică servicii tehnologice și telecomunicații în afara facilităților tradiționale.

Potrivit unui nou studiu privind dimensiunea și analiza pieței Telehealth, realizat de Market Study Report, sectorul va crește până la 16,7 miliarde de dolari până în 2025.

Pandemia obligă nu numai dezvoltatorii, ci și guvernele să implementeze practici de prevenție și pe reducerea costului medicamentelor esențiale per unitate. Educația va juca aici un rol important.

Cererea de vizite medicale virtuale non-Covid este unul dintre principalii factori de creștere a pieței.

Pacienții vârstnici și bolnavii cronici au nevoie de îndrumare și tratament regulat, dar au trebuit să rămână acasă din cauza regulilor și restricțiilor de ședere la domiciliu.

Industria sănătății, asemenea serviciilor de streaming, eCommerce și EdTech, oferă o oportunitate masivă pentru antreprenori în 2021 și în anii următori.

Piața devine foarte densă, ceea ce înseamnă că și concurența crește.

Care este celălalt sector de interes pentru marii investitori? Citiți mâine pe impactlocal.ro

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending